
Web Teknolojileri Müdürlüğü
Web Yönetim Sistemi
Bir üniversite bünyesinde bulunan ana web sitesinin ve tüm alt web sitelerinin kontrolünün yapıldığı Web Yönetim Sistemi, bu sayfaların güncel tutulmaları ve yenilenmelerini hızlandıran ve kolaylaştıran bir yapıya sahiptir.
Bu sistem, akademik ya da idari birimlerin, kendi içeriklerini (dersler, öğretim elemanları, ders programları, haberler, duyurular vs.) kendilerinin oluşturarak bir veri tabanına yerleştirmeleri esasına dayanır. Web sayfaları bu içeriklere bu veri tabanına bağlanarak ulaşır. Web Yönetim Sistemi tarafından oluşturulacak bu içeriklerde yapılacak güncellemeler anında web sayfalarına yansıyacaktır. Bu yazılım sayesinde istenilen sayıda web sitesi oluşturulabilir ve yine istenilen sayıda dil desteği ile yönetimi kolaylıkla yapılabililir.
Web Yönetim Sisteminin Avantajları :
- Dinamik içeriği ekleyecek kişi (sekreter, asistan vs., öğrenci vs.) HTML, Web Editör, FTP vs. gibi kavramları bilmek zorunda kalmayacaktır. Böylelikle, bölümlerin sayfalarını yapan kişilere bağımlı kalınmayacak, user/passwd ikilisini bilen herhangi bir kişi de istenildiğinde sayfalara müdahale edebilecektir. Her sayfayı editlemek için FTP kullanıcısı açılmak zorunda kalınmayacaktır.
- Web sayfalarında yer alan bilgilerin doğruluğu ve güncellenmeleri, ilgili birimler tarafından tek elden yapılacağından, aynı bilginin birden fazla alt sitede farklı şekilde yer alması, eski ya da artık var olmayan verilerin sitede yer almaması sağlanacaktır.
- Her içeriğin veri tabanından gelmesi, üniversite ana sayfasında yer alacak “Search” bölümünün detaylandırılması ve daha başarılı çalışmasını sağlayacaktır.
- Birden fazla sitede kullanılabilecek yapıların standardizasyonu ve optimizasyonu (Curriculum,Syllabus,Staff)
- Güvenlik ve Kontrol.
- Modülerlik.
- Dinamik yapı sayesinde search, log, istatistik, arşiv gibi özellikler.
- Tasarımdan bağımsız olarak “yaşayan siteler”
Burada üzerinde durulması gereken en önemli nokta , tüm sub sitelerin birbirine benzeyeceği endişesidir. Ancak, web sayfalarının yapılarının ve organizasyonunun aynı olması, tasarımlarının aynı olacağı anlamına gelmez. Bu aksine, tüm web siteleri arasında belirli bir tema oluşturacağı için tasarımda da genel anlamda bir birlik oluşturacaktır.
HABER |TÜM HABERLER

MEZUN BİLGİ SİSTEMİ
İzmir Ekonomi Üniversitesi, iş dünyasının kalifiye çalışan arayışına Mezun Bilgi Sistemi’yle çare olacak. Güncel eğitim ve iş bilgilerini sisteme giren İzmir Ekonomililer’le

YURT BİLGİ SİSTEMİ
Günümüz ekonomisindeki artan iş gücü her geçen gün çalışanlara daha fazla strese sebep olmakta. Sürekli kendini yineleyen, şirket bir önceliği olmayan ve

AKADEMİK PERSONEL BİLGİ SİSTEMİ
Akademik Personel Bilgi Sistemi websitesi, (https://people.ieu.edu.tr/), yenilenen ve mobil cihazlarla uyumlu tasarımı ile yayındadır.

HİZMET KALİTESİ ANKETİ
Öğrencilerimize sunulan hizmet kalitesinin artırılması amacıyla, Akademik Değerlendirme Kalite Geliştirme Kurulu tarafından hazırlanan anketler hizmete girmiştir.

AKILLI KAMPÜS
2015-2016 akademik yılında üniversitemiz ‘eğitimde mükemmellik’ stratejik hedefi çerçevesinde Blackboard Learn ile işbirliğine başlamıştır.

BLOGY, İZMİR EKONOMİ'Yİ BULUŞTURDU
Günlük hayatımızın önemli bir parçası olan sosyal medya, her gün daha çok insana ulaşırken, İEU, oluşturduğu “Blogy” ile, akademik ve idari personeli

TOPLU MESAJ GÖNDERME DEVREDE!
Özellikle öğretim görevlilerimiz tarafından en çok istenen OASIS özelliklerinin başında gelen "Öğrencilere Toplu Mesaj Gönderme Sistemi" devreye girdi.